Az össznépi webjegy mutyi


A BKK "webjegyes" esete tökéletesen megmutatta számunkra hogyan működik a Fidesz bűnszövetkezete. Szerencsénkre nagyot hibáztak és az ellentétben építőiparral itt nem működik ha azt mondják: „végig az volt a terv, hogy tízszer fogjuk felszedni a díszkövet”.

Lőrinc már válságmenedzsel


Mészáros Lőrinc neki ment Habony Árpádnak, teheti, hiszen Rogán már nem tényező Orbán mellett. Sőt, orbáni engedéllyel tehette ezt meg, kizárhatjuk, hogy Viktort nem kérdezte meg mielőtt nyilatkozott volna. Úgy tűnik, Orbán kénytelen megválni Rogántól és Antal rántja magával a teamhabony-t. A hazugsággyár vezetője számára már csak az a kérdés maradt, hogy mit kap búcsúzóul Viktortól, selyemzsinórt vagy svájci golfbérletet.

A jövő elkezdődött

Lőrinc igazi "szakember" módjára, hátulról mellbe, csőfogóval és hevesen anyázva érkezett bele Árpádékba. Tényleg jó gázszerelő, ha valahol ereszt a rendszer, akkor ott baj van. És gáz szaga jól érezhető, a bűztől már lopni se lehet.

Lőrinc neki állt leflexelni fixálni a helyzetet. Habony túl sokat költ. Vagy túl sokat lop. Majd kiderül. Még az is lehet, hogy Soros György.

Ha menni kell, hát menni kell

De valamilyen oknál fogva Lőrinc is készülődik a világ végére. Eddig csak sejteni lehetett, hogy mi a sajátja és mi Viktoré. Az elmúlt hetekben azonban kiderült, hogy Lőrinc az R-Kord Kft. tevékenységet kezdte el szétdarabolni és átmenteni a NER utáni időkre.

Az Index összefoglaló cikkéből kiderült, Sakalj Ferenc stróman(?) viszi tovább a bizniszt egy másik cégben, a Vasútautomatika Kft.-ben. Ez a cég azonban csak részben tudja átvállalni a korábbi cég tevékenységet. Az R-kord Kft. kivezetése a kíváncsi szemek elől nem áll meg itt, ez csak a sztori egyik része.

A Direkt36 cikke a témában itt olvasható.

A hírek szerint Lőrinc lánya is kap egy építőipari céget. Lőrinc lánya talán nem pont ezt karriert képzelte el magának, de szerencsére a családon belül van/lesz egy másik ügyes ember, aki képes átvenni Lőrinctől az ország építését.

Ugyanis a Swietelsky Vasúttechnika Kft. korábbi ügyvezetője, Homlok Zsolt lesz a szakmai vonal felelőse. Zsolt a fele királyság mellé a király lányának kezét is megkapja. A hétországra szóló esküvő mostanában esedékes, talán pont ezen a héten árasztja el a násznép a felcsúti lovas birtokok valamelyikét.

Gátlások nélküliek társasága

Lőrinc és Zsolt. Régóta egy pályán

Zsoltról tudni kell, hogy nagyon hiú ember. Többszöri próbálkozásra sikerült csak beházasodni a Mészáros klánba de minden egyes ezzel a feladattal töltött másodperc megtérül, legalábbis nyilvános helyeken szívesen dicsekszik az elrendezett jövőjéről.

Gátlások nélkül épített fel egy új (elvált ember), sikeresebb, gazdagabb életet.

Zsolt nem egyszerű stróman lesz, nem arról szól a története, hogy névleg irányít egy céget. Zsolt és a felesége családtag. És Lőrinc gondoskodik a családjáról.

Miért fontos ez? Valójában sokkal kevesebb pénze lehet, mint amennyit eddig sejtettünk. Ha minden ellopott pénz nála lenne, nem lenne arra szüksége, hogy családi vállalkozást építsen a "gyerekeknek". Egyszerűen csak adna pár milliárdot a gyereknek és hagyná őket élni.

Homlok Zsolt befogadása azt mutatja, hogy továbbra is termelni kell a pénzt. Zsolt pedig kiválóan tudja majd irányítani a bizniszt.

Bár kétséges, hogy swietelskys hátbaszúrás után nem-e kap kedvet lelépni a családi kasszával, de biztosan megvannak erre is a biztosítékok. Homlok Zsolt ugyanis állítólag már kibabrált Lőrinccel korábban. Nem biztos, hogy szót érdemel, de az eset kiváló példa arra, hogy az Orbán birodalomban mennyire könnyű előre lépni, ha nincs tartása az embernek és csak a pénzre hajt.

Zsolt mert nagyot álmodni és a Dunántúli Kft.-ből lenyúlta az embereket és átvitte őket a Swietelsky Kft.-be melynek akkoriban még ő volt a vezére. Lőrinc nem volt boldog, sőt, Zsoltnak komoly gondjai akadtak ebből a meggondolatlanságából. Az ATV cikke a témában itt olvasható.

Olyan nagy gondok, hogy hónapig bukásra állt (és a stressz következtében egy szívrohammal is szembe kellett néznie később). A bukás után azonban sikerült újra egyenesbe jönni és ismét visszatérni a bizniszbe. Kibékült az "apóssal", igaz a Swietelsky Kft. azóta szinte teljesen kiszorult minden projectből.

Felcsúti ködösítés

Lőrinc nem lopott annyit a Fideszes pénztárból, mint Árpád és Antal. A családjának továbbra is dolgoznia kell, milliárdokban mérhető vagyon ide vagy oda, Lőrinc kénytelen dolgoztatni a családot. Meg kell bíznia olyan emberekben is, akik korábban már megmutatták, hogy nincsenek gátlásaik ha a pénzről van szó. A hiúság sokba kerül, Zsolt pedig nagyon hiú ember. Talán ez a habitus az, ami biztosítja Lőrinc számára, ez az ember hajtani fog minden egyes forintért.

Sakalj Ferenc példája azt mutatja, hogy ha akar, talál olyan strómant, akiben megbízik. De olyan strómant már nem talál, aki ha „baj” van és Lőrincet börtönbe zárják, gondoskodik a családról. Lőrinc már érzi, hogy együtt bukhat Vitkorral és ha buknak, ő lesz az egyik feláldozható sötét gyalog.

Összegzés

Lőrinc ugyan hadba vonult Habonyék ellen, de ezzel párhuzamosan elkezdett visszavonulni, bezárkozni, . Nincs annyi pénze, hogy a családját kiszakítsa a mutyi alapú boldogulásból. Sőt, egyre több pénzt kellene pumpálnia a propagandára, de akkor mi marad a családnak?

Az R-kord Kft. tevékenységét több cégbe osztja el ami arra utal, hogy a céget megszünteti. A megszüntetés oka talán az, hogy túlságosan is szem előtt van már a cég, ugyanakkor az, hogy a lánya is felelős lesz a mutyiért, inkább azt mutatja, hogy a felelősséget és kezdik el szétosztani. A rázosabb ügyek mehetnek Sakalj Ferencnek, a nyugisabb és zsírosabb üzletek pedig a Homlok Zsoltnak. Ezzel megoldhatónak tűnik, hogy a közelgő hatalmi harcban kisebb legyen a támodható felület és ami talán fontosabb, a vagyon egy része lekerül Lőrinc nevéről és így nehezebben elvehetővé válik.

A lányát és a leendő sógorát pedig gond nélkül belerángatja a mutyiba, mert ez az egyetlen "üzleti modell" amit ismer.

Mészáros Lőrinc nem vagyonos ember és nem is okos. Alig pár vállalkozás lehet valóban az övé. Azok a sajátjai, ahova a családját teszi be felelősséggel járó pozíciókba.

A helyesírási hibákat MS Word-del generáltuk. Szándékosan.
A cikk természetesen csak feltételezni akar, nem állítani.

 

Orbanleaks: mit lép majd a 888.hu?


Engedjük el egy pillanatra a politikai blöff fogalmát és játszunk el a gondolattal, lesz olyan bizonyíték, ami cáfolhatatlanul bemutatja Orbán Viktor nemzetárulását. Elég lesz-e ez a köd felemelkedéséhez, vagy a hit kérdésből megélhetési kérdés válik?

Az orbáni rendszerre nagyon sokan tették fel az életük. Politikusok, vállalkozók, média személyiségek, újságírók. Nem lehet kétségbe vonni, hogy sokan csak érdekből, pénzért álltak be a sorba, de nem elhanyagolható azoknak a száma, akik meggyőződésből, valódi hittel álltak bele a cinizmusba hajló kádárista rendszer felépítésének ügyébe.

Neked nyolc?

A Momentumos origó betörés egyik valódi kérdése az, hogy ha szembesítik az elkövetőket tetteikkel, megváltozhat-e a posztkommunista rendszer csak azért, mert a végrehajtók szembe mennek a parancsokkal.

Azok akik (gondosan titkolva) csak pénzért NEReskednek valószínűleg pontosan tudják, hogy nemzetellenes cselekedetet hajtanak végre, de a „minden mindegy” vagy a „magyarok birkák és nem érdemelnek mást” logika mentén felmentést adnak maguknak. A magyargyűlölő Fideszesekkel nincs mit és nem is lehet mit kezdeni.

Sokkal érdekesebbek azok az elkövetők, akiket sikerült behülyíteni és meggyőződésből tolják az Orbán család bankszámláját az egekbe. Ők ugyanis azok, akik ezer örömmel pótolják a meghasonlót kovácsandrásokat, ők azok gond nélkül odaülnek bármelyik laptop elé és folytatják a nemzet rombolást.

Az orbáni rendszer legnagyobb fegyverténye az, hogy normális, becsületes embereket formált át agyatlan, a jövővel nem foglalkozó cinikus zombikká. Ép ésszel nehéz felfogni, hogy húsz-harminc éves emberek hogyan tehetik fel a jövőjüket egyetlen emberre. Pedig minden elmúlik egyszer, Orbán Viktor is.

Ebben a tekintetben a legérdekesebb csapat a 888.hu szerkesztősége

A 888 önmagában is egy furcsa, kifacsart logikával létrehozott jelenség. Liberális stílusban írnak, a liberális olvasókat megcélozva. Gyakran olyan témáknak is helyet adnak, amikről a hazugsággyár más sejtjei nem publikálnak.

G. Fodor Gábor nyilvánvalóan olyan szerkesztőséget épített fel, amiben a megfelelési kényszer az elsődleges motiváció. Ez a megfelelési kényszer a „férfias” proletárok összenevetése az „urakkal” akik mind pénzügyileg, mind pedig társadalmilag is felettük állnak.

A rendszert támogató újságírók nem tudnak hatalmas vagyont építeni. Az átlagnál biztosan jobban megfizetik a hűségük (nettó 600.000 - 800.000 Forint), de ebből nem lehet egy életre megalapozni egy egzisztenciát. Az igaz, hogy mindig szükség lesz bértollnokokra, de ha a Fidesz erős emberei menthetetlennek érzik Orbánt, akkor pillanatok alatt feláldozzák Viktort.

A 888 szerkesztősége pedig azon a szinten van, ahol nincs vészkijárat. Nincs hova menekülni és egy ilyen szituációban a valóság tagadása és a finkelsteini mantra, „az lesz igaz, amit sokan szajkóznak” hatástalan lesz a népharag előtt.

Minden vicc egy poénnal ér véget

A 888.hu egy „vicces” heccportál. Története azonban emberi tragédiák sorával zárulhat. A torz, finkelsteni világképhez láncolt újságírók sorsa a következő rendszerben nem alakulhat túl jól. Habonyhoz, Rogánhoz, Varga Mihályhoz, Pintér Sándorhoz hasonlóan könnyen válhatnak áldozati báránnyá és a bosszúért lihegő köznépnek nagyon is jól jönnek majd azok a vallomások, amiket a rendszer működtetői egymásra tesznek.

És itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami a legfontosabb kérdés.

A történelem bírái előtt kinek lesz gerince? A megbukott Orbán örökségét nem fogja senki tovább vinni. A NER egy olyan franchise, ami csak egyetlen emberrel működőképes. Ha ez az ember eltűnik a történelem pöcegödrében az apródjaival mi történik majd?

Az orbáni rendszer nagyon rövid kapcsolatokkal dolgozik. Az irányítás és a végrehajtás között kevés a közvetítő. A végrehajtó pontosan tudja, hogy kitől és miért kapott utasítást a valóság torzítására.

A 888.hu szerkesztősége kellően önálló ahhoz, hogy egy ilyen fordulat esetén gyorsan és életmentően reagáljon egy olyan manőverrel, amivel megtagadják Orbánt és jól tájékozottként belsős információkkal talán jó irányba helyezkednek és nem kötnek ki egy a Jobbik vagy Momentum által irányított parlamenti vizsgáló bizottság előtt.

A 888.hu vicc végső poénja

A jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve Andy Vajna lesz a legerősebb média tulajdonos Orbán bukása után. Oly annyira erős, hogy simán túlélheti Orbánt. Sőt, ha megfelelő időben eszmél, a bukását is elősegítheti olyan módon, hogy hősként ünnepelhetik a második rendszerváltást végrehajtók.

Rádió, tévé mellé pillanatok alatt összehozható az internet láb is, míg a Matolcsy-féle brigád hasonló kényes kérdésekre próbál hazudni, addig akár az Origó is olcsón megvehetővé válhat Vajna számára.

A 888 csapatának talán akadhat hely ebben az új rendszerben, de sokkal valószínűbb, hogy éveken át nem fognak tudni elhelyezkedni média területen.

A veszteseket sehol sem kedvelik, győztesnek pedig lehetetlen lesz beállítani magukat.

(Igen, helyesírási hibákat tartalmaz. Okkal.)

 

 

Orbán már nem kell az oroszoknak?


Többen, többször neki mentek Orbánnak: olyan dolgokat tett a múltban, amivel zsarolhatóvá vált és zsarolják is.De miért pont most jöttek elő ezek a vádak és miért pont zsarolással vádolják?

Mondani könnyű, a valóságban azonban nem ennyire egyszerű egy ilyen szituáció. A Gyurcsány által emlegetett bankszámla kivonatok semmit nem fognak bizonyítani. Lesznek rajta számok és betűk, de hogy a valódiságuk hogyan lesz bebizonyítva, az kérdéses.

És nem is biztos, hogy bármit is számíthat egy vagy több bankszámla kivonat. Sokkal nagyobbat üthetne az az információ, hogy honnan volt a pénz és ez a pénz köthető-e külföldi államhoz.

Zsarolás vagy közös üzletelés?

A zsarolási ügy emlegetése egyszerű kommunikációs trükk lehet. Bábunak állítja be Orbánt és egyúttal felmentést is ad neki a tetteinek bűneinek terhe alól. Ha ugyanis utasításra tette, akkor inkább áldozat, mint elkövető. Ez még akkor is igaz, ha olyan dologgal zsarolták meg, ami bűncselekmény gyanúját veti fel.

Zsarolásnak hívhatjuk-e azt, ha egy korábban beszervezett ügynök egyre feljebb lép az orosz és a magyar ranglétrán is?

Orbán nem csak egyszerűen lophat a magyar néptől és a tettestársaitól, de egy olyan globális küldetésnek is a része lehet, ami a kommunizmus eszméjének romjaról indult és jelenleg meghatározhatatlanok a céljai egy kívülállónak. Egyszerű kérdés formájában a probléma: mi hajtja előre Putyint, a kínai kommunista pártot, világuralmi tervek vagy a pénzszerzés?

Hazaárulás vagy lopás?

Ne felejtsük el, hogy Gyurcsány ugyan olyan jó kapcsolatban van az oroszokkal, mint Orbán. Lehetséges, hogy már az oroszok is levegőnek nézik, de ne menjünk el a gondolat mellett, hogy Gyurcsány is orosz befolyás alatt áll. És ha ez igy van, akkor újabb felvetést kell kielemezni.

Miért akarják az oroszok elterjeszteni, hogy Orbánt Putyin irányítja és milyen cél vezeti őket, amikor titkos svájci bankszámlákkal tematizálják a magyar közbeszédet?

Természetesen az is komoly lehetőség, hogy Gyurcsány hazudik, de ez a szituáció komolyabb, mint egy belpolitikai blöff játszma. Gyurcsány miért kockáztatná meglévő orosz politikai és gazdasági kapcsolatait azért, hogy öt perc újabb képernyő időt kapjon? Az oroszokat ilyesmivel vádolni komoly következménnyel járhat, ha ez az orosz érdekeket sérti. És Fleto elvtársról ugyan annyit tudhatnak az orosz szolgálatok, mint Orbánról.

Az egyik lehetséges válasz az, hogy az oroszok elengedik Orbán kezét.

Az ok sokrétű lehet, talán már ők látják, hogy Orbán egészsége egyre komolyabb bizonytalansági tényezőt jelent, talán kaptak magyar politikustól kedvezőbb ajánlatot, talán már túl nagy hatalmat épített ki Viktor és azt érzik, hogy önállósodni akar.

Vagy csak egyszerűn így működik a jól bevált KGB módszertan.

A másik lehetséges válasz az, hogy nem Orbánra akarnak nyomást gyakorolni. Elképzelhető, hogy Orbánt azért fogják megbuktatni az oroszok, hogy más, komolyabb emberek számára megmutassák, akár egy európai uniós, „haveri” miniszterelnököt és képesek megbuktatni, ha az érdekük úgy követeli meg. És bár Orbán tökéletes eszköz az EU destabilizálására, fejlődésének lassítására, ha egy nagyobb bikát kell kordában tartani, akkor beleférhet feláldozása. Főleg, hogy a Fideszben nyüzsöghetnek a lehetséges utódok, Rogántól Pintérig széles a paletta az új oroszérdek képviseleti posztra.

De hogyan működhet a kapcsolattartás az orosz propagandagépezettel?

Ha elfogadjuk, hogy Orbánt valóban feláldozni készül az orosz gépezet, fontos megvizsgálni, hogy Ő ebből miért nem vesz észre semmit és miért nem tesz semmit.

Lehetséges, hogy az oroszok többször, többszörös érvekkel meggyőzték arról, hogy bíznak benne és továbbra is fontos tagja a csapatnak. Nem ez lenne az első alkalom, ha az oroszok valakinek az arcába hazudnának. És ha az oroszok tényleg azt látják, hogy Orbán egészsége rohamosan romlik, minden okuk megvan arra, hogy elengedjék a labilissá váló ügynököt.

Viktor nagyon gyakran találkozik Putyinnal, kicsi az esélye, de elképzelhető, hogy ilyenkor kapja meg az ideológia löketet, amit aztán jó alkalmazotthoz méltóan, azonnal utasítás formájában értelmez.

Felvetődik annak a lehetősége is, hogy egy komoly stáb dolgozik azon, hogy az oroszokkal napi szinten tartsa a kapcsolatot és vegye át az éppen aktuális szajkózni valót és az EU destabilizációjához szükséges következő lépesek okait és teendőit. Ez a csapat lehet az, aki ideológia képzéseket ad újságíróknak, valódi háttérinformációkkal látva el őket. Így valósulhat meg az, hogy

Ez a legvalószínűbb. Ennek a csapatnak lehet az egyik legbiztosabb tagja Havasi Bertalan, aki nagyon sok időt tölt Orbán mellett és vélhetően Ő az, aki a számtalan egyéb beérkező információ megszűrése mellett az orosz propaganda utasításait is közvetíti Orbán és az oroszok kéréseit fogadó csapat között.

Havasit a sztarklikk.hu szerint rokoni szálak köthetik Orbánhoz, így talán kizárható, hogy Bertalan szándékosan nem ad tovább információkat és Viktor dezinformálásához egy ember kevés.

Az oroszokkal is aktív kapcsolatot ápoló kommunikációs stáb Habony és Rogán bizalmasaiból állhat, így talán azt is kizárhatjuk, hogy szándékosan nem készül olyan elemzés, ami az oroszok újabb manőverére hívná fel a figyelmét az oroszoknak dolgozó fejeseknek.

Úgy tűnik tehát, hogyha igaz a felvetés, mi szerint az oroszok valóban elkezdték gyengíteni Orbánt, hogy ezt a tevékenységüket a professzionálisan hajtják végre és Orbánék csak annyit érzékelnek a kialakult helyzetből, hogy Gyurcsány "hazudik". És a valódi támadást teljesen más irányból várják.

 

Ki a leglegendásabb állat Orbán gyűjteményében?


Spoiler alert: szerintünk nem Rogán az.

2018 különleges lesz a Fidesz életében. Választások és Paks. Két olyan project, amiben 110%-on kell teljesíteni. Egyik sincs veszélyben, de ha "elkúrják" akkor komoly következményekkel szembesülnek.

Az Orbán-Rogán-Habony (ORH) három királyok cserkészcsapat életében is nagyon fontos korszak következik. Amellett, hogy a Habonynak egy évnyi gyűlöletkampányt kell nyomni még a paksi mutyiban is be kell dobnia a zseniális szervező képességét. Ibiza is calling.

A paksi csalódás


A paksi döntés kapcsán sokan éreznek csalódottságot, Brüsszelből nem állították le a projectet, sőt, úgy tűnik, hogy a leállított német erőművek helyére a magyar "gyarmaton" épül az elavult technológiából egy.

A paksi project azonban igazi nagy politikai esemény.

Mire megépül, Magyarországnak jó eséllyel már nem lesz rá szüksége. Nehéz iparunk nincs, a könnyű iparban pedig nehezen lehet találni olyan fogyasztót, ami képes lenne folyamatosan felvenni és hasznosítani a paksi áramot. A lakossági fogyasztás biztos növekedni fog, de a lakossági fogyasztás nem egyenletes és egyre gyorsabban kerülnek a boltokba azok az eszközök, amik lakossági szinten termelnek és tárolnak áramot valamint az eszközeink is egyre inkább energiahatékonyak.

Opciónak még ott van az áramtárolás lehetősége, de ebben az esetben is találni kellene egy olyan áramfogyasztót, akinek folyamatosan el lehet adni az áramot.